Слагаясь в годы, проносятся дни

Днi iдуць i мiнаюць гады.

Дні ідуць і мінаюць гады,
 ды ніяк не забыць тую буру,
 бо на помніку чорным
                такі малады
 у вайсковым адзеньні наш Юра.

 Пасівелі галовы, сагнуліся плечы,
 бо зьмяняліся вёсны
                марозам пякучым,
 але нечаму час мала лечыць
 і на сэрцы так сама балюча

 як тады, калі мы пачулі
 навіну, ад якой нікуды ўжо
                не дзецца -
 не над намі сьвісталі афганскія кулі,
 а патрапілі проста ў сэрца.


Слагаясь в годы, проносятся дни...

Слагаясь в годы, проносятся дни чередой,
 но забыть невозможно ту бурю,
 потому что на памятнике чёрном
                такой молодой
 навсегда в военной "парадке" наш Юра.

 Поседели головы, согнулись и плечи,
 ведь сменялись вёсны
                морозом студёным, 
 только время что-то не лечит
 и на сердце так же всё больно

 как тогда, когда долетела
 весть та к нам, никуда от которой      
                не деться -
 не над нами афганские пули свистели,
 а попали просто нам в сердце.


Рецензии