Дари небес

По небу грім, мов колісниця,
Гримить, відлунням віддає.
Сяйнула в хмарах блискавиця,
В повітрі вітер виграє.

Шумить, в урвищі завиває,
Дерева гне, лама гілки.
У небо вихором злітає,
Жене по полю колючки.

Пилюку гонить по дорозі,
Не видно воза і коней.
Реве, свистить вже на порозі,
І не дає відкрить очей.

Як тільки дощ рясний почався,
Прибив пилюку до землі.
Від вітру явір лиш качався,
Раділи люди у селі.

Бо без дощу все засихає,
Його дарують небеса.
Коли пройшов, все оживає,
Настала біла полоса.

Дари небес цінити треба,
Не можна їх щораз гнівить.
Звертайтесь в засуху до неба,
Щоб дощик випав у цю мить.


Рецензии