Сээн чурээн

Сээн чурээн мени таптыг билбейн чыда,
Сеткилимни холун эрттир хомудаткан.
Ынчалза-даа сенден оске кымга-даа мээн
Ынакшылым ындыг куштуг ханылаваан.

Овур-хевир, аажы-чанын топтап коорге,
Оожум-топтуг ышкаш кылдыр козулзе-даа,
Сээн чурээн хая-даш дег болганынга
Сеткилимден кайгап ханмас кижи-дир мен.

Сээн ындыг донгун хоонун билген болза,
Сеткилимни сенээ чуге ажыдар мен.
Четчип бышпаан ынакшылга алыскаштын,
Сени билбээн мээн улуг частырыым-дыр.


Рецензии