Биргэн Донья кулэса

               
               
               
Борынгыдан      эйтелмэ   бар . Тормыш   юлы  - * «кулэса» .
Язмышнын,   вакытын   белеп  ,  булыр    серен    ан,ласан, .
Тормыш  юллары   салынган  ,  донья   «кулэсасенэ».
Бер   кутэрэ   оскэ   таба ,  яэ ,   тошерэ  ,   тубэнгэ.
 
Тошергэндэ     ин,   тубэнгэ  ,  «кулэса»    эйлэнеше .
Яшэр   чама   калмаганда ,  омет   белэн   син  яшэ  .
Тормыш  юллары   салынган  ,  доньянын,   «кулэсадэ».
Кутэрелсен  оскэ   таба ,  омет  биреп  , тубэндэ.

Соен  килэчэк  конен,э  ,   «кулэса»   юлы   оскэ.
Бар  да   булыр   шул   чагында ,  акыл   белэн    яшэсэн ,.
Гомер  юллары   «кулэса» ,  хэр   кешенен,    язмышы.
Я  буласын,   «галэмнэрдэ»  я  , тубэндэ  тормышын, .

Борчулана башлау  кирэк   булганда    син  ин,   остэ .
Бар   узен,э   куйган  уйлар ,  ирешулэргэ    ж,итсэ.
Тормыш  юлларын   утэсен ,    донья   «кулэсасендэ».
Ирешулэр  кабыл  булыр    уй  ,    булмаса     тубэндэ.
 
Остэн   аска   таба   тошсэ   «кулэсанын,»     юллары .
Ж,иткермэс   тубэн    ж,ирлэргэ  ,  якты     булса    уйларын, .
Ходай  язмышны  тозегэн ,   биргэн  Донья   «кулэса» .
Доньяны   ан,ламый   калсан,  ботенлэй    туктап   баса.

«Кулэса»    оскэ    менгэндэ ,  тошучегэ   салэм   бир .
Анын,  белэн   син  тошкэндэ ,  очрашулары   момкин
Ж,ае   белэн   тормыш  бара ,   гомернен,      елларында.
Очраштыра    бэндэлэрне ,   «кулэса»    юлларында.
 
Эйлэнсен   донья  -  «кулэса»,   йомшак   булсын    юллары .
Тубэнгэ   карый   остэрэк  ,    озак     булсын    еллары.
Тормыш  юллары   салынган  ,  донья   «кулэсасенэ».
Бер   кутэрэ   оскэ   таба ,  яэ ,   тошэсен,    тубэнгэ.
*«КУЛЭСА» –  Тэгэрмэч 
(12.06.2011г.)
 
               


Рецензии