пагубный лес -песчаное, крым

Дні народження С. Кучмі і В. Синіцкого святкуються в один день, але в різні ночі…

Я бачу той шкідливий ліс,
І пляж у розлому похмурий,
Як вітром тріпало навіс,
Зміцнюючи погані думи.

Від качання нило  бард'є
Обнявши бутель  з самогоном.
І рідкісна  так, є-моє
Зривалося глухим стогоном

Під ранок не стало їди,
Утухла глобальна гулянка,
Пропали зовсім в нікуди
Останні запаси солянки.

Сімсот міліграм на обличчя!
Хитаються люди, як тіні!
Кудись крізь захололу ніч
Бредуть, двоюючись, олені!

Будь проклятий той, гармидер,
Що названий Вдень Народження!
Збожеволієш від манер
Коли маєш час та натхнення.

…Ти, знаю, зі мною  не п'єш,
Віршів моїх, вряд чи, читаєш.
А якщо мене і взнаєш,
То генієм тільки себе вважаєш.

Для тех, кто, как и я, плохо знает Украинский, перевожу:

Я помню тот пагубный лес,
И пляж у разлома угрюмый,
Как ветром трепало навес,
Рождая суровые думы.

От качки стонало бардьё
Обнявшись, как кровные братья,
И изредка лишь ё-моё
Вплеталось в глухие проклятья

Под утро иссякла еда,
Утихла глобальная пьянка,
Пропала отнюдь в никуда
Последняя банка солянки.

Семьсот миллилитров на грудь!
Шатаются люди, как тени!
Куда-то сквозь тусклую муть
Бредут, спотыкаясь, олени!

Будь проклята ты, кутерьма,
Что названа Днями Рожденья!
Сойдёшь поневоле с ума
От временного вдохновенья.

…Я знаю, со мной ты не пьёшь,
Стихи мои, вряд ли, читаешь.
Ты песен моих не поёшь
И гением не называешь…


Рецензии