Югалдым мин, ан, ламадым

               
Югалдым  мин  ан,ламадым ,  калдым   артка   тормыштан.
Доньяларда   ни   булганын  , башка   сыймый   уйлаштан.
Нэрсэлэр   корган   булдылар? Нэрсэлэр   узгэрттелэр?
Кайда   яхшылык    югалды?  Яманлык  урчеттелэр.

Кайссы  илдэ  укыганнар? Кайдан   килеп  чыкканнар?
Ил   узгэртеп   коручылар ,  кемгэ  ж,анын  сатканнар?
Кайда    турэлэр    вож,даны ?  Уйлары    яманлыкта.
Нигэ   сугышны    ачтылар ?   Уз  халкына  карата.

Безгэ   тэрбия   биргэннэр ,  кайда   качып  беттелэр?
Алып   барган  юлларыннан  ,  адаштырып   киттелэр.
Нишлэп    карага   ак диеп ,   ойрэтэлэр   яшьлэрне ?
Устерэлэр    ялчы  токым   ,    турэлэргэ    эшлэргэ.

Ан,латыгыз  Туган илнен,  чималлары  кемнеке?
Кайдан  килеп   чыккан   байлар ?   Халык   талап  , урчепме?
Халкым   минем   нэрсэ   булды ,  синен,   горур    холкын,а?
Син  тузэсен,   башын,   иеп   ,  яманлыкнын,  барсына.

Тэбигэтьттэ  ярсулана ,   дорес   тугел    тормышка.
Кисэтэ    безгэ    узгэрткэн  ,  имансыз     боролышка.
Ж,ир    тетрэулэр  ,    су басулар , ялкынлы  корылыклар.
«Упкынга»  алып  барганга ,  халыкны  "кансыз"  ж,аннар. 

Югалдым  мин  ан,ламадым ,  калдым   артка   тормыштан.
Доньяларда   ни   булганын  , башка   сыймый   уйлаштан.


Рецензии
Салям, Марс. Согласна с тобой, куда ведут нас наши правители, никто не знает. Что сотворили с образованием! Сами ведь выучились в советское время, дураками не стали, а теперь что ждет наших детей. Сколько нищеты, несправедливости. Чего ждать, даже не знаешь. С приветом Нурзиля.

Нурзиля Ахметова 1   12.06.2011 18:46     Заявить о нарушении