Об обречённости любви, письмо подруге в Киев
Мы к пУстыньке с Анютой шли,
Астрономические вёрсты
Дарили тени нам любви.
Здесь некогда бродил Булгаков,
Ахматова, Лифарь, Покрасс,
Патон, Волошин, Паустовский,
Сикорский в свой досужий час.
Переяславскую свет-Раду
Готовы дальше мы нести,
Ходить Днепром, и до закату
Всё клясться Киеву в любви.
И пусть суровая судьбина
Нас разлучила в злобный час,
Софийский храм и "Черемшина"*
Нам не позволят жить без вас!
*Текст песни "Черемшина"
Знов зозулі голос чути в лісі,
Ластівки гніздечко звили в стрісі,
А вівчар жене отару плаєм,
Тьохнув пісню соловей за гаєм.
Приспiв:
Всюди буйно квітне черемшина,
Мов до шлюбу вбралася калина,
Вівчаря в садочку,
В тихому куточку
Жде дівчина, жде.
Вже за обрiй сонечко сідає...
З полонини їй вiвчар спiває:
“Я прийду до тебе, як отару
З водопою зажену в кошару."
Приспiв: той же
Йшла вона в садок повз осокори,
Задивилась на високі гори,
Де з беріз спадають чисті роси,
Цвіт калини приколола в коси.
Приспiв: той же
Ось і вечір, вівці біля броду
З Черемоша п;ють холодну воду,
У садочку вівчаря стрічає
Дівчинонька, що його кохає.
Приспiв: той же
Свидетельство о публикации №111061006134
Катерина Зубова 17.06.2011 18:10 Заявить о нарушении
За народов братских плач!
Отольются кошке слёзки,
Зрите в Русский календарь!
Александр Благовест 18.06.2011 13:16 Заявить о нарушении