Ты кажаш, паэты не носяць...

***
Ты кажаш, паэты не носяць берэтаў,
А носяць берэты адны мастакі.
Я згодны, хоць розняцца, толькі не гэтым
Абедзьве аднолькавых творчых рукі.

Паэты па сэрцах гадуюць сусветы,
Адорваюць светам пацёмкі душы.
І што б маляваў твой мастак без паэта,
Калі б на зямлі той не жыў, не грашыў?

Спачатку было векавечнае слова,
А пэндзаль? Ён потым прыходзіць, пасля…
Паэт адшукае і сэнс і аснову, —
Мастак пакладзе іх на бель палатна.


Рецензии