Я син Краiни Рад

Я син Країни Рад. СРСР –
Вітчизна і брехлива, і правдива.
Якби не та держава, то тепер
Така писучість не була б можлива.

Якби не Сталін з Леніним, я б дзусь
В'язав зі слів по-українськи «лико» –
Писав по-руськи, і була б тут Русь
Мала, з якої виросла Велика.

А хлопчиком би, може, пас корів,
Зате ходив у руську церкву змалку –
Й на українство чорне не хворів,
Й ніколи не любив облуду палко.

Були, звичайно, й за царя лохи,
Та більшість малоросів не зважали,
Що їх десь у Галіції ляхи
Підступно «українцями» прозвали.

Але перемогли більшовики
З євреями в Кремлі у громадянській.
І душі малоросів – під катки,
Й живцем до пекла люд наш християнський.

І «українську націю» в котлах
Кати варили сталінські – терором,
Насильним «українець» в паспортах,
Не геноцидом, та голодомором...

І українізацію вони
Вели, і розвивали «рідну мову»,
Нарєчіє живе щоб замінив
Продукт німецько-польсько-«калиновий».

Бо Русь Велику, Білу і Малу,
Єдину в трійці, треба розділити,
Із царської Росії на хулу
«Тюрму народів» потім щоб зробити.

А я б не знав і досі про обман
Або не стала правда б дужим громом,
Якби не дав наколотий Майдан
Найвищу владу покручам «свідомим».

Народу – вимирання, а панам –
Не тюрми, ще пишніші привілеї;
Зате героям слава (чи катам),
Тріумф національної ідеї!

І не вщуха «патріотичний» шум:
«Народ вкраїнський тут живе спрадавна
Й не мав віками більш постійних дум,
Ніж незалежність, хоч там що, державна!»

А ми, «не бидло», тупо на забій
Чекаємо на бойні жовто-синій.
...Я син Країни Рад. Родився в ній.
Спочити хочу – у Русі єдиній *.

2009

_______
* Всі претензії – до адміністрації сайтів «Руська Правда», «Украинские страницы» та д.ін.


Рецензии