Справжнiй дар

Гаданням долю не змінити,
А лиха можна наробить.
Як з цим гріхом спокійно жити,
І в Бога милість заслужить.

На картах і руках гадають,
І зілля варять на вогні.
Про щось говорять і не знають,
Як карта випаде мені.

В гаданні треба знати міру,
Щоб Рубікон не перейти.
При цьому матимеш довіру,
Лише до тебе будуть йти.

Не грай на почуттях людини,
І віру в ній не убивай.
Вона не прийде без причини,
Довірою її не зловживай.

Якщо цей дар у тебе справжній,
Ти Бога краще не гніви.
Іди по цій доріжці славній,
І на людину не дави.


Рецензии