Учителю, на беларускай мове

Хто нас ад мала да вяліка
Вучыў як трэба будзе жыць?
Хто мову нашу родную
Прымусіў нас любіць?

Хто прывучыў нас усіх вітацца,
Што ў працы трэба нам старацца?
Каго мы любім, як Радзіму?
Вядома, настаўніка Доўгаля Дзіму!

Вучыў ён вершы нас чытаць,
Вучыў дыктанты нас пісаць.
Хто навучыў нас сабіраць калаж?
Вядома, родны Дзіма наш!

Мы рады былі Вас любіць,
Але не зможам Вас забыць!
Мы з болем у сэрцы адпускаем Вас
У добры шлях, у добры час!

2008 г.


Рецензии