Молитва за майбуття

Як поступати, я не знаю,
Мої думки сюди-туди.
Прошу мій Боже і благаю:
Не покидай нас назавжди…

Дай нам надію на майбутнє
І совість нашу розбуди.
Щоб получилося щось путнє,
Як Моїсей нас поводи…

Месії водять нас роками
І обіцянки роздають.
Людей зробили жебраками,
А самі як коти живуть…

Все між собою розділили,
Хіба тепер їм до людей?
А щоб не брали в руки вили,
Нам жменю кинули грошей…

Нехай потопчуться по колу,
А ти їм байки заливай.
Щоби не думали про втому,
Візьми бандуру і заграй…

Вони тоді смирніші стануть,
Не будуть думати про рай.
І мрії їх у Лєту кануть,
Ти ще візьми і заспівай..

Про те, як стане краще жити,
Коли земельку продадуть.
Не треба вам там щось робити,
Вам все на таці піднесуть…

Беріть, панове, не соромтесь,
Тут сало, шинка, ковбаса.
З’їсте, прошу вас, угамуйтесь,
У нас життя - одна краса…

Нам всі роки казки читають,
На вуха вішають лапшу.
Ще й цукром зверху посипають,
Бува добавлять і медку…

На ринку ціни так злетіли,
Ми ледве зводимо кінці.
І люди наче подуріли,
Жирують лиш одні ченці…

Ти, Боже, змилуйся над нами,
Благослови своїм хрестом,
Щоб не були ми дураками
Молю Тебе своїм перстом…


Рецензии
Господи, завзято Я молюсь Тобі, Щастя дай багато Людям на землі. Квітів розмаїття пестить хай серця, відверни жахіття, будь нам за Отця.(с уважением Тамара Шевцова)

Тамара Шевцова   29.03.2013 00:37     Заявить о нарушении
здравствуйте, Борис Борисович, где нас только нет!
Наташа Мирошниченко.

Натамир   31.03.2013 19:48   Заявить о нарушении