що тебе трима тут на земл?
попиваючи за барним столиком пивце
ти розмовляєш із барменом
який чомусь не показує тобі своє лице
але подумки ти все одно не з ним
ти думаєш що було перше курка чи яйце
і коли ти дивишся в дзеркало то бачиш вицарапану букву зе на своєму чолі
а тим часом бармен
підливає в твоє пиво атропін
що тебе тримає тут на землі?
ти прокидаєшся після божевільної ночі
з ногами на ліжку з головою на підлозі
ти дивишся в сторону дверей
і помічаєш незнайомця на своєму порозі
ти намагаєшся йому сказати привіт
але ти цього зробити не в змозі
і ти думаєш краще б я не прокидався взагалі
а він тим часом встає над тобою
і посміхається на всі 32 зуби
що тебе тримає тут на землі?
ти виходиш на вулицю
де тобі усе знайоме до болю
дощ ллє як з відра і всі навколо
норовлять залізти під твою парасолю
ти берешся за свою голову
боячись втрати самоконтролю
і тут ти згадуєш що забув її вдома на столі
а тим часом якийсь перехожий
дає тобі запрошення на твій же похорон
що тебе тримає тут на землі?
і в тебе є достатньо причин
шукати свою смерть в салонах машин
стоячи на одній із вершин
зупинивши часу плин
забувши хто ти і де ти
і тобі аж ніяк невтямки
як зупинити свої думки
і чому ці небесні зірки
недосяжні для твоєї руки
а від усього твого життя залишилось лиш кілька слів на шпальтах газети
ти їдеш в переповненій маршрутці
в якій всі пасажири жертви ком
ти дивишся на місце водія
і бачиш там себе за кермом
ти протягуєш йому гроші за проїзд
але він у відповідь лиш грозить тобі кулаком
і ти думаєш краще б я вже поїхав верхи на ослі
а тим часом хтось з пасажирів
кричить увесь голос що тебе тут нема
що тебе тримає тут на землі?
ти заходиш у крамницю
щоб купити собі щастя шматок
і зараз коли до нього залишається
всього один нікчемний крок
ти помічаєш що в твоїй кишені
нема нічого окрім дірок
і ти розумієш шанси на щось більше в тебе досить малі
а тим часом продавці
водять навколо тебе хороводи
що тебе тримає тут на землі?
ти блукаєш темним тунелем
намагаючись узріти його кінець
ти думаєш про те щоб померти
але ти і без того уже мрець
і в голові одне просте питання
де ж тут вихід хай йому грець?
і голос всередині запевняє що ти всього лиш куля в стволі
а тим часом снайпер на криші
уже заводить спусковий механізм
що тебе тримає тут на землі?
ти сидиш у своїй кімнаті
яка давно для тебе стала тюрмою
нікому не потрібен не здатний ні на що
ти все ще чекаєш команди до бою
і уже скільки років ти проводиш ці ночі
за довгими розмовами з самим собою
з ногами на стільчику з головою в петлі
а тим часом десь там за межами тебе
проходить тінню твоє життя
що тебе тримає тут на землі?
Свидетельство о публикации №111052202613
это переделка песни дилана - ballad of a thin man
Юкио Мисима 22.05.2011 11:17 Заявить о нарушении
Михаил Суздалев 22.05.2011 11:20 Заявить о нарушении