Наяву

Схилився явір над урвищем,
Багато літ отак стоїть.
Ідуть дощі чи вітер свище,
В проміннях сонця мерехтить.

До нього стежку протоптали,
Приходять щоби відпочить.
Сороки вмить заскрекотали,
А заєць під кущем тремтить.

Внизу струмок шумить водою,
Він живить верби і траву.
Туман пройшовся сивиною.
Краса природи наяву.

По річці очерет стіною
І верби листям шелестять.
Трава на луках з чередою
І квіти різні нас манять.

Вирує травень різноцвітом.
Душа від пахощів тремтить.
Милуюсь довго оцим світом
І забажалось ще пожить.


Рецензии