Образ

Намалюю обличчя твоє
На пожовклім пергаменті часу.
Ні ганьба, ні війна не псує,
І бурхливість життя тільки красить.

Намалюю, мій світе, тебе
Серед полум’я, в бабинім літі.
Ти проріс, чи спустився з небес.
Мовчазний роздавав заповіти.

Намалюю шматочок землі,
Де дороги зійшлись в перехресті.
До світанку у синій імлі
Хвиля снів мов дитя берег пестить.

Намалюю -  одразу віддам:
У пустелі між слів досить тиші.
Хтось відчує, як зводиться храм,
І на брамі свій образ полишить.


Рецензии