Bir ana gormushem
Ureyi chox ince, derdi dag idi.
Arzulari sonuk, umid sag idi,
Bir ana gormushem, kash gormeyeydim.
.....................................
Bir ana gormushem, sozu chox idi,
“Oglum” dilindeydi, ozu yox idi.
Zahiren dil;nchi, gozu tox idi,
Bir ana gormushem, kash gormeyeydim.
.....................................
Bir ana g;rmushem kelmesi feryad,
Yoxdur bir kimsesi, hami olub yad.
Koksunu yandirir tek qoydugu ad,
Bir ana gormushem, kash gormeyeydim.
......................................
Bir ana gormushem, o, guman ekir,
Oglunun suretin sozuyle chekir.
Ozge ushaqlara hey s;gal chekir,
Bir ana gormushem, kash gormeyeydim.
......................................
Bir ana gormushem, qenim ozunden,
Aglayir, qurtarmir yashi gozunden.
Deyinir her kese, bezib sozunden,
Bir ana gormushem, kash gormeyeydim.
......................................
Bir ana gormushem, hederdi sonu,
Acizdir, bilmeyir haradir yonu.
Yalvariram, Ya Rebb, Sen qoru onu,
Bir ana gormushem, kash gormeyeydim.
Дорогой читатель, Вы также можете познакомиться с моими произведениями по этому сайту:
http://misra.az/civil_poem/2673-bir-ana-grmim.html
21.04.2011 20:48 Bak;
(картинка из интернета)
Свидетельство о публикации №111042604343
Расул Азимов 7 12.08.2019 17:45 Заявить о нарушении