Сонце у холод...

***

Сонце у холод того, хто змерз, пригорне,
Тільки вбиває сонце тоді, як його занадто.
Люди падають вниз, а дерева вгору.
Десять кроків - одна сторона квадрата.

Птаху дарують волю - навстіж відкрито вікна.
Вікна відкрили навстіж, тільки на вікнах - грати.
Ріки впадають в небо. Небо падає в ріки.
Двадцять кроків - дві сторони квадрата.

Я вже не можу бути янголом мого сонця,
Я вже не маю сили роль до кінця зіграти.
Сплутались всі дороги. Скелями - горизонти.
Тридцять кроків - три сторони квадрата.

Скинули з неба сонце прямо мені під ноги,
Б'ється в моєму серці гострий його осколок.
Знову моя дорога - пройдена вже дорога.
Сорок кроків - замкнене коло.


Рецензии