Асортi 2

З них будуємо житло,
Щоб міцним воно було.
Дитсадочок і будинок
Побудовані з…

Щоб напій посмакувати
Слід цей посуд в руки взяти.
Чай з малини чи ромашки
Наливаємо у…

Ручку і щетинки має,
Наші зубки доглядає.
З пастою вона сусідка,
Вичищає зубки….

Хоч не море він не річка,
Але в ньому теж водичка.
Він біжить через лісок.
Називається…

Взимку всюди їх багато.
А летять – малечі свято!
Із небесної хатинки
До землі спішать…

Щоб усі їх полічити
Треба ротика відкрити.
Посміхнуться гарно губки
І відразу видно…

Через нього видно двір,
Небо, місяць, світло зір...
Посміхнеться сонечко
Вранці у…

Ця будівля є повсюди,
В ній живуть хороші люди.
Він складається з цеглинок.
Називається…

Любить котиків ганяти,
Може чемно лапку дати.
За цукеркою «Дюшес»
Прибіжить швиденько…

Як почне він щебетати -
Може всіх зачарувати!
І тваринок і людей
Вразить співом…

Відповідь: цеглинок, чашки, щітка, струмок, сніжинки, зубки, віконечко, будинок, пес, соловей.


Рецензии
Наталья, спасибо за очередные загадки! Я - Ю.А.

Юрий Чистяков   15.04.2011 09:36     Заявить о нарушении
Будь ласка)))))

Наталья Гуркина 2   15.04.2011 11:35   Заявить о нарушении