Зоопарк для лютозв ра

Вже остогидло! Я не зоопарк!
Тримати звірів понад силу -
Не мій тягар! Померти абияк?
Я в лабіринтах кліток згину...
Відвідувачі.
Хто це такі? Їх тут не знали...
Мовчи йдучі,
Тут голоси людські не чули,
Та й звірі тут...
Не мавпи, тигри чи слони,
Тут справжні звірі, в очах їх лють,
На шмаття розірвуть тебе вони...
Остання клітка:
Прогнивше пруття й сморід,
Немов якась проклята мітка,
Що промовляє: Стій, не йди!
Ось тут, так саме тут,
Забився в кут голодний лютозвір,
І погляд той, що гірше всіх отрут
Вже на тобі...
Він вийшов, нову жертву вчув,
І твій язик солоні губи облизнув,
Закривши очі жах відчув,
Коли відкрив він щезнув.

Ось так у кожнім звір живе
Питання в тім:
Хто його в клітку зажене,
А хто весь вік у нім....


Рецензии