Ми повернулись

Зібрала знову разом школа нас,
Через багато прошумілих літ,
Із трепетом заходимо ми в  клас,
В якому починали свій політ.

Тут першу літеру я написав,
Виводячи старанно кожний штрих,
А скільки пер на ній я поламав,
Поки рядок рівненький з літер ліг.

З під хмар кричали гуси-журавлі,
В далекі відлітаючи краї,
Додому ніс здобутки я свої,
Листали роки дні в календарі.

Вже тангеси,котангенси,кути
І перший поцілунок.Випускний.
Від дому повезли нас поїзди,
У світ такий незнанний,непростий.

Порозліталися по всіх краях,
Немов маленькі сірі горобці,
Життю училися не на словах,
Твердими мозолями на руці.

І ось йдемо ми знову у нас клас
Змінившись ззовні,в серці ж молоді,
А в нім усе без змін і без прикрас,
І вчителька із крейдою в руці.

-Ми повернулись!-Правда вже не всі,
Хто запізнивсь,кого нажаль нема
Запрацювавсь,а хтось пішов в віки-
Закрила очі вікова пітьма.

Терпкого в келих наливай вина,
І підіймай за хлопців ,дівчат,
Всіх вчителів,хто є ,кого нема,
Все що пішло не вернеться назад.


Рецензии
Дякую, Вiкторе, за красиву украiнську мову, за чудовий вiрш,
який повернув мене в шкiльнi роки.
Бажаю успiхiв на творчiй нивi та в особистому життi.

Галина Лобатенко   24.12.2011 14:08     Заявить о нарушении
Галя ,дякую.

Виктор Гала   25.12.2011 19:18   Заявить о нарушении