Люся-украинка

Присвячую
Україні милій,божевільній,
Виснаженій,хворій,нещасливій,
Вічній наймичці,брудній і з мозолями,
З сповненими сліз гарненькими очами,
Від нудьги і розпачу і скрути...
Вічно зголеній і битій,як рекрути...

1995год(но, ничего и не изменилось)
Только добавилась кровь Донбасса...
Бандеровщина и фашизм!
И полный укро-мрак
зазомбированных укропов!


Я-не Леся Українка...
Донбасянка-Люся!
Я кохаю,як вона...
Як вона сміюся...
І моя болить душа...
Як вона-душа хворіє...
І в душі бринить сльоза...
Я по-іншому не вмію!
Так!Не вмію і не хочу!
Не зміняю ні на що,-
Дні свої й безсонні ночі!
Де як Мавка лісова
Я плету вінок з віршів,
Із барвінку барв життя,
із думок моїх і слів!
Про людей,про біль і скруту,
Про любов,-червону руту,
Про Чорнобиль-чорну биль!
Про політиків оману,
Що овили Україну,
Як повзучий мафій хміль...
Де людина,як билинка,
В полі скошена травинка-
Засихати тільки вільна
Бо життя таке дебільне...
На полях чудес для Буратіно-
Сіє гривні "вільна" Україна...
Жне полову,а не стиглий колос...
Де пісні її і де чудовий голос?
(Білик,Повалій та ще Руслана?)
А колись співала кожна Ганна...
Той хто в полі...
Той хто гнав отару...
В кожній хаті
пісні,як в Ротару!
Нині -вся обшарпана,обірвана...
І не зїсти...І не надкусити...
Бо беззуба,безхребетна
та покірлива...
Заліпили мафій боси,
наче гниди наші коси...
Розплодившись,наче воші,-
кров сосуть з нас,сили й гроші...
А з трибун ті добрі дяді,-
дуже чесні і розумні!
Дуже правильні й хороші!
Та чомусь ми дуже сумні...
Бо за світло та квартиру,-
Зтягнуть скоро навіть шкіру!
Та в хохлушки,наче в жаби ,
Очі вилізли від цін!
Під очами жовто і блакитно
Від життя скрутного й перемін...
Я не Леся Українка,-
Ніжна,лагідна і тиха...
Просто "українка",-Люся-
Вірш,як блискавка,від лиха...
Дуже бистрий,гострий,
Громогласний,
Бо життя моєї України-
Вже давно ...
Не має слів прекрасних...
Не зміню собі
і не закрию рота,
доки в Україні лиш скорбота!
Де начальство бреше,як ті сучки...
А шахтар без сала,та  получки...
Без зарплати вчитель,
без зарплати медик...
То скажіть будь ласка,
що то за комедія?
Щоб одну зарплату
Та тягти пів року!
Отаке й здоров"я ,
Отакі й уроки!
Із моїх очей не вийде сум,
доки у дітей
Не яблуко без клятих радіацій.
А лише заморський бубуль-гум...
Я лише тоді поставлю точку,
Як щасливими синів побачу й дочку!
Горе-Україно, моя мила!!!
Я дітей на муку народила???
Не замовкне Люся Українка...
Нарікли не марно мя Людмила!
Хочу милою я бути людям,
А для цього-слова маю силу.
Не вагаюся ні на хвилинку:
Псевдонім мій:Люся Українка!

           1995г(прошло 20 лет!!!
           Украина в ОПЕ!)

Прошло 27 лет.... Она там же...

Только глубже.... 2022 год


Рецензии