Проблема воспитания, песня

ПРАБЛЕМА ВЫХАВАННЯ
    (дзіцячая песенька)
Купіла маці фарбы мне,
Каб стаў я мастаком,
І дзве гадзіны ўпарта я
Праседзеў за сталом.
Ды толькі штосьць не клеіцца,
Не пішацца ані —
А мамачцы ўсё верыцца:
Я — Сальвадор Далі!
        Прыпеў:
        Пайду я пагуляю
        Ад ранку да цямна.
        Кім быці мне — не знаю:
        На вуліцы вясна.

Бацькі купілі скрыпачку,
Купілі піяніна —
А мне зубамі скрыгачы:
Іграй, як Паганіні!
Ці ж разабрацца ў гэтакіх
Бемолях і дыезах?
Пайду я лепш са Светачкай
На гушкалку залезу.
          Прыпеў:
          Пайду я пагуляю
          Ад ранку да цямна.
          Кім буду я — не знаю:
          На вуліцы вясна.
Схаджу на Камароўку,
Прадам свой інструмент:
І фарбы, і алоўкі —
За дзве цаны, не менш.
Наб’ю кішэні жвачкаю,
Я сам сабе на ўме,
Бо разрашыў задачку іх:
Ад сёння – бізнесмен!
        Прыпеў:
        А я сабе гуляю
        Ад ранку да цямна.
        Кім буду — я ўжо знаю!
        На вуліцы вясна!


Рецензии