Зайка
Заіка-зайка заікаўся,
На кожным слове спатыкаўся,
Бо дзецям так здавалася.
Сказала неяк Райка:
— Не заікайся, зайка!
А потым цёця Рыма
Нам гэтак гаварыла:
— Давайце, дзеткі, разам
Усім дзіцячым садам
Папросім зайку-братку:
Не заікайся, зайка!
— Ды што вы! — кажа Віка, —
Нічога вы не знаеце
Пра заіку, пра заіньку.
Мой зайчык не заіка,
Зусім не заікаецца,
Ён гэтак называецца: З А - І – КА…
Свидетельство о публикации №111040803167