Памяти последнего атамана Запорожской вольницы

ПОСЛЕДНИЙ АТАМАН  ЗАПОРОЖСКОЙ ВОЛЬНИЦЫ.

(Стихи из романа Аркадия Польшакова «Запорожцы в Сибири»)
               

Сіяють зіркі у горі в Чумацькому Шляху,
Родився  на Вкраїні він в зеленому гаю.
Родився мабуть з гумором – був зовсім не монах,
На волі кожною кліткою, країною пропах.
Зробив богато доброго, за все своє життя -
Невжеш все піде прахом: в минуле, в небуття?..
* * *
О, ні! Зірковим шляхом повернится  він до нас,
Калныш братів християнськіх в Січі від смерті спас,
Воскресне з пісней, римаю, він  буде довго жить,
Бо над його Країною - Чумацький Шлях біжить!

(«Чумацький Шлях», Аркадія Польшакова)


Рецензии