Xoshbextlik
Choxu bogaz ustu soyleyir ebes.
Qulaqlarda yuva qurubdur bu ses,
Bir deyil, girir min dona xoshbextlik.
Xoshbextlik yoxsa ki, dovlet-vardimi?
Kimese bir kursu, goren, dardimi?
Kimi de chalishir ala yardimi,
Doya balalari, ola xoshbextlik.
Xoshbext olmaq uchun biri yar gezir,
Birisi vezife, dovlet, var gezir.
Biri de dilenir: “nezir ver, nezir!!!”
Duz kimse, yar ola ona xoshbextlik.
Illerle uzleri gulmeyenler var,
Tenhaliq elinden chekir ahu-zar.
Lel-govher ichinde qelbi tari-mar,
Ister sata onu, ala xochbextlik.
Ureyi arzuyla dolanlar qalib,
Bedbextlik ilani onu tez chalib.
Olanin, olmazin elinden alib
Goren qaytararmi dala xoshbextlik?
Hele gorunmeyen var neche uzun,
Neche seslenmeyen avazin, sozun.
Sonmush ureklerde kozerir kozun,
Fagiri, miskini ana xoshbextlik.
Ne varsa, her biri Tanrisiz boshdur.
Xoshbextlikse urkek, sirli bir qushdur.
Xudaya! Qelbimi Sen ele coshdur,
Baxiban qibteden sola xoshbextlik,
Nola her bacaya qona xoshbextlik!!!
Дорогой читатель, Вы также можете познакомиться с моими произведениями по этому сайту:
(Закончила несостоявшийся стих поэта Мошу)
*"Xoshbextlik,Xoshbextlik..." -цитата из фильма Азербайджанского производства "Bext uzuyu" (обручальное кольцо) главный герой-поэт Мошу Гёйэзенли в течение всего фильма пытается сочинить стих с фразой хошбехтлк, т.е счастье, но, к сожалению, так и не смог закончить его. Желающие могут познакомится с поэтом и с его супругой тет а тет в фрагменте фильма, где участковый их опрашивает по поводу этого "рокового" кольца, который чуть ли не очернил всю репутацию Мошу и его семьи))))
http://www.youtube.com/watch?v=tL6wkmh3UJg&feature=related
16.12.2010 г.Баку
(картинка из интернета)
Свидетельство о публикации №111033102738