Летючий голландець

Летючий голландець

Штиль закутав повір'я  густим покривалом туману,
Про вітрила, здавалось, назавжди забули вітри.
Раптом зринув над баком нажаханий крик:
Випливає з імли хижокрилий Летючий Голландець.

Свій невидячий погляд вперед простягає керманич,
Він на повні легені вдихає повітря густе.
Хижі вимпели мають на шпилях брамстеньг –
Випливає з імли  привид моря – Летючий Голландець.

Скам'янілі матроси вчепірили пальці в фальшборт –
Випинаючи груди вітрил, переповнених шквалом,
Випливає вітрильник на гребні дев'ятого валу,
Порт приписки його – вже давно не існуючий порт.

Він летить, наче птах, і загроза в шаленому леті!
…Та страшний його контур туман павутинням оплів,
І Летючий голландець повільно зникає в імлі,
Тільки довго біліють повислі на реях скелети.


Рецензии
Іване, куди Ви поділися! Я вже боявся чи не трапилося що...
Напишіть мені листа, зізвонимося. Ви ще в Україні?

Валео Лученко   29.03.2011 17:26     Заявить о нарушении