Ашыгабыз без яшэргэ
Ашыгабыз без яшэргэ , тизлэтэбез вакытны.
Йогерэбез байлык диеп , эзлэп ж,айлырак чакны.
Ашкынабыз язмыш биргэн тормыш юлын утэргэ ,
Уйламыйча ни кылганны , билге бирми эшлэргэ.
Шул чагында онытабыз ж,анда булган хислэрне.
Каты бэгъерле булабыз , аермыйбыз «тослэрне».
Курмибез акны караны , ж,ыябыз дип молкэтне.
«Чабабыз» якты коннэрне , сизми сихри кичлэрне.
Туры юллар без эзлибез ирешугэ ж,итэргэ .
Уйлар шул юлдан барганда , куз салмыйбыз читлэргэ.
Телэмибез без белергэ якыннарнын, хислэрен.
Мин,а гына тиеш диеп , доньянын, бэрэкэтен.
Эгэр ж,ыйган байлык , молкэт , китермэсэ бэрэкэт ,
Ж,анда булса кара бушлык , бетсэ шатлык хэм хикмэт.
Шул чагында килер коннэр , йорер хислэр болганып ,
Карасы килер шул вакыт , уткэн юлга борылып.
Уйландырыр шул чагында , уткэн гомер еллары.
Барганда тормыш юлында , кемнэр белэн барганын.
Нинди уйлар белэн карый ? Дуслармы , якыннарын,?
Кузлэренэ туры карап , саф булырмы уйларын,?
Ашыгабыз без яшэргэ , тизлэтэбез вакытны.
Йогерэбез байлык диеп , эзлэп ж,айлырак чакны.
Ашкынабыз язмыш биргэн тормыш юлын утэргэ ,
Уйламыча ни кылганны , билге бирми эшлэргэ.
(27.03.2011г.)
Свидетельство о публикации №111032709695
Наиля Зиганшина 23.11.2011 00:46 Заявить о нарушении
Ямалеев Марс 23.11.2011 00:58 Заявить о нарушении