Злиднi

Коли побачите, що злидні за вікном –
Закрийте двері, не пустіть до хати.
Не слухайте їх, що б там не було.
Що б не хотіли вам вони сказати.

Попросять їстоньки вони й перепочить,
Та лиш як тільки сили наберуться,
Все, що ви маєте, зажочуть захопить,
А потім ще й на спину заберуться.

Не виженете їх -  вони не йдуть,
Лише сидять і в вічі вам сміються
Із вас самих, що ви дурні були
Й не думали, що злидні приживуться.

Тепер вони – пани, а ви – слуга,
Який працює, а вони з’їдають.
А з часом в гості зазирне нудьга –
Тож бідні люди так і пропадають.

Ви не жалійте злиднів за вікном,
Гоніть від себе грязною мітлою,
Гоніть – це не закінчиться добром,
Бо заберуть вони і вас з собою.


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.