Тавро

Чи хтось почув, як плакала душа
Маленького хлопчини – сиротини,
Що від народження отримала тавро
Нікому не потрібної дитини!

Чи подивились в очі тих дітей?
Чи бачили ви смуток той болючий
Ображених на світ малих людей.
Хоч ніби хлопчик той і балакучий.

Чи запитали ви його хоч раз,
Що носить в серці і чого бажає?
Життя його залежить лиш від нас,
Чому ж про це ніхто не запитає?

Хотів би мати він свій рідний дім,
Про це ще він не говорив ніколи.
І пригорнутися б до матері хотів,
Додому повертаючись зі школи.

Це доля наділила у житті
Його самотністю – від неї гірко плаче.
Можливо, коли виросте, тоді
Й йому всміхнеться молода удача.


Рецензии
Як гірко сиротині.До сліз пронизливий вірш. З повагою.

Орехова Галина   24.03.2011 21:16     Заявить о нарушении