Югалту кайгысы

 
               
Тузем    дилэр  ,  еламыйлар   ,    ир   кешелэр    сынауга.
Иреннэрен    канга    хэтле  , кыса   яшь   булдырмаска.
Э  , мин   курдем   елаганын   ,  озлегеп    бер   иратнын,.
Яшермичэ   куз   яшлэрен  ,     югалтып    ямь   доньянын,.
 
Хастэхэнэдэ    булган  хэл.  Яшь   хатын  ак тушэктэ.
Остенэ    ябылган    ж,эймэ.    Киткэн    ул  « мэн,гелеккэ».
Башын   хавага   кутэреп    ,  тезлэнеп   баш   очында  ,
Бер  ират   кайгыдан   эрсеп  ,  ж,албара   буш  тынлыкка.
 
«- Алла   син  гэлэмдэ   юктыр!  Юктыр    синен,   кузлэрен, !
Сойгэн    ярны   алып  киттен,    таштыр   синен,   йорэген,!
Алып      киттен ,    балаларнын, ,     саф  ж,анлы    энилэрен!
Мэхрум   итеп   сабыйларны  ,  бэхетен   гэилэнен,!

Мине   алырга   иден,    син  ,    «мэн,гелек      юлларына» !
Тормышымда     сойгэнемне     калдырып  доньяларда!»
Озак   кына   эрнегэчтен  ,   тынып   калды   ир  кеше.
«Мэн,гелек   йокыга»  киткэн   яры,   белэн  сойлэште .

Нинди    кайгы   кузлэрендэ   ,    доньядан   ямь   югалткан.
Мэн.гелек  ,   тол   ир   гомердэ   ,   тапмас   кузлэр   юаткан.
Нинди    кочле ,  саф   мхэббэт    булган   бу  гэилэдэ.
Эзер    булган  ,  бер   берсенэ   гомерен    бирергэдэ .

Хастэхэнэдэ   тап    булдым   ,    язылган    куренешкэ.
Кун,елдэ    авыр    утырма   ,   калды    ж,анда   гомергэ.
Хаман    ишетэмен     сыман    шул   ир-ат   уксулэрен.
Телим    тормыш    бирмэсен   дип   югалтунын,   хислэрен.
 
Морэж,эгэть   итэм     син,а !   Бердэн    бер   минем  Аллам!
Алма   мин   исэн     чакларда  ,   якыннарны    янымнан !
Бирмэ     тормош ,  озлегергэ     югалту    кайгысына !
Сакла    уз   кодрэтен,     белэн  ,    туганнарны    барысында!
  (Элмэттэ    хастэхэнэдэ    кордиологиядэ   булган хэл.
        Язмасын ,  курсэтмэсен   Ходаем!)   (28,10,2010г.)
             "хастэхэнэ - больница"


Рецензии