Нигяр Маммадли Стих посвященный мне
isti otagimda oturmushdum men.
Gordum ki, ilhamim chagirir meni,
derhal ishe saldim yagli qelemi.
Ureyime dedim: gel meni coshdur.
Ister aglimi al yene de xoshdur.
Qeleme de dedim yaz yorulma sen!
Sen menim qelbimsen, sen ureyimsen.
Gel, goster Leylaya menim sevgimi.
Qoy yaxshi anlasin seven qelbimi.
Qochaq, merddir milyon kishiye deyer.
Leyla yalancinin qametin eyer,
qeybetden, bosh sozden uzaq gezir.
Sozu uze deyir, dogru soyleyir.
Sheirime vurulub zovq alir yaman.
Hevesle sheirimi yaziram inan.
Deyirem mektebi qurtaririq biz
ferqlidir dunyada bil qismetimiz.
Bax here bir yana ayrilacaqdir
Mekteb illeri de olmayacaqdir.
Qalacaq yaddashda xosh xatireler
Nigari unutsan yaman inciyer...
Свидетельство о публикации №111031902626