А ми все йшли. Валила з ниг утома...

А ми все йшли. Валила з ніг утома,
Хитала ніч стихаюча гроза,
Попереду чекало невідоме,
Та ми не озиралися назад.

Ми йшли. Вгрузали ноги в біль і в гравій,
А ми все йшли, безмовні і глухі.
Позаду вже здіймалася заграва,
Та ми не озиралися на схід.

Ми йшли. Хитались тінями від сходу,
На гору дерлись і збігали вниз,
Змією з гір сповзала прохолода,
І щось мене кольнуло:  озирнись! –

Неначе хто ножа встромив у спину.
Я обернувся, глянув и застиг:
Глибока ніч. В задимлених долинах
Вже догоряють пройдені мости.


Рецензии