Зачаровано спить свiтанкове узлiсся...

***

Зачаровано спить світанкове узлісся
По коліна в росі в передранішній млі.
Заспівай мені ту, ще неспівану пісню,
Що для неї не треба ні звуків, ні слів.

Сплять озера в оправах квітучого рясту,
Сплять стежини прудкі, потягаються в сні.
Розкажи мені ту, ще не казану казку,
Що у тебе в очах, в голубій глибині.

Розпростерто застигли простягнені віти,
Мов приземлені хмари, тумани висять.
Подаруй мені ту, ще не бачену квітку,
Що цвіте серед ночі в казкових лісах.

Скоро встане над світом розбуджене сонце,
Розлетяться вітри, розганяючи сон,
І промчать по росі непідковані коні,
Щоб розбитись грудьми в голубий горизонт.


Рецензии