Тулы айлы тоннэре

               
Кондэ утте.  Килеп ж,итте  ,
Тулы   айлы   тоннэре.
Серле   болытлар остеннэн ,
Яктыртып   бар  ж,ирлэрне.
                Ж,имелдилэр   гэлэм   тулы
                Якты   нурлы   йолдызлар.
                Эйтерсен,дэ   чэчелгэннэр ,
                Учактан   ут  -  очкыннар.
Томанда  адашкан  сыман ,
Якты ,  тонге болытлар.
Комеш   тосендэ   ялтырап ,
Айны  сирпеп  узалар .
                Ж,иргэ  таба  ашкыналар
                Аткан  йолдыз  нурлары.
                Эйтерсен,дэ   сагынганнар ,
                Ж,ирне  «гэлэм уллары».
Ерак   офык  кулэмендэ ,
Кук   ж,ир   белэн   тоташкан.
Ай  яктысын  чэчеп  ж,ирдэ ,
Серле  тынлык   урнашкан.
                Кул  остендэ  йозэ  болыт ,
                Якты  ай ,  йолдызлары.
                Эйтерсен,дэ  козге сыман ,
                Чагылдыра   сулары.
Серле дэ  ,  шикле дэ  донья ,
Мэн,гелек    галэмнэре.
Фэлсэфи    уй   чыганагы
Тулы   айлы  тоннэре.              (14,03,2011г,)
((Мэн,гелек- вечность, галэм-вселенная, фэлсэфи-философия))


Рецензии