Уладам без ладу

 

Вельмі часта галіны ўлады

Здольны дзейнічаць, як сукІ,

Або сУкі прадажныя,

І тады на такую ўладу,

Без ніякага вонкі загаду

Народ цэлы ўздымае ствалы,

Або рукі голыя,

І тады выдзірае з карэннем

І ставалы, і галіны-сукі:

Да нябёс палыхае полымя!

Дай цярпення —

                знойдуцца рукі.


Рецензии