Утоплена

З-за гір наближався ранок,
Зоріла роса на листі –
У сивій фаті туману
Ти вийшла з густого лісу.

Заплакано-мокрі віти
Тобі розплітали коси,
Питав очерет у вітру,
Про що твої сині сльози.

Змагаючи сон, стояла
І кутала плечі в пісню,
Аж поки тобі русалки
Сплели з осоки колиску.

Хитнулась у сні купава,
Метнулися тіні птичі –
Розбиті дзеркала ставу
Сховали твоє обличчя.


Рецензии