Искена пенаш

Искена  пенаша бос хийцабар сешха ,
Безаман фаьсаш  ловза моттига йац.
Искена цlенош вар со гарга доашхаш,
Аз хlанзчул тlехьагlа каьхат йаздергдац.

Шоай аьрда уйлаш, гlийла гlанаш тувсаш,
lаьржа бокъо дега чу чlоагlйе ловш.
Шоай зера кlала са фесакаьхат лувсаш,
Из бахьан долаш бlаррча ловзор говш.

Мукъамий а дайр, сийрда къагар хаьдда,
Ишта хулаш доагl, хьа хьаким сонташк хилча.
Искена тlа ловзар – жуккарг  биркъе, аьрда,
Товргйоа фу цlи, укх суржаlа  аз тилча.

Марцад оаш седкъий, ткъамаш доагаде гlерташ,
Искенаца lадика йувцар – ловргдац аз.
Са кlадах тийдар къа ца хеташ мерташ ,
Фу пайда хlанз, lоажало искена хаьлча оаз.

Гlермане, 10. Муттхьала бетта 2011 шу


Рецензии