Чи винна голубка, що голуба любить? Тарас Шевченко
Тарас Шевченко.
Чи винна голубка, що сокола любить!?
Василь Талбаханов.
Чи винна голубка, що сокола любить!?
Чи винна голубка, що к сонцю летить!?
Чи думала буде соколик голубить?
Голубить не буде, на що тоді жить?
Летить вона к соколу, дума що голуб,
Летить вся в коханні на зустріч у вись!
А сокіл пірнає на зустріч, як в проруб,
Голубка щас буде в кігтях, бережись!
Летить вона мила на зустріч коханню
Летить вся розкрита, аж пір’я тремтять
Найде безпритульна могилу неждану
А сокіл бездушний Ії буде рвать!
Розірвано серце, розтрощені очі
Затихла голубка, побита катом.
Не чути у небі страждання дівочі,
Лежить тіло біле в воді під мостом!
Василь Талбаханов.
На фото вверху.
Шевченко Тарас Григрорьевич.
Автопортрет,1847
Тарас Григо;рович Шевченко (відомий також як Кобзар, (9 березня 1814 — 10 березня 1861) — український поет, письменник, художник, графік, громадський діяч, філософ, політик, фольклорист, з точки зору багатьох українців — духовний батько сучасного українського народу, людина, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов'язаній з стародавньою православною козацькою культурою і звичаями України.
Свидетельство о публикации №111030708644