Чого варта мить?

Чого варта мить,
Що вічно летить?
Чого варті сни
Без смаку весни?

Скажіть мені Ви!
Чи берег Неви,
Що змила сліди
і пам'ять дідів?

Чи зорі Карпат
У сотні карат,
Що світять дорогу
Під серцем у Бога?

Китайська стіна.
Що значить вона?
З вершин пірамід
Чи ж видно весь світ?

Чи сонце Одеси,
Чи лондонська преса
Освітить всю правду?
А, може, не варто…

Не варто й не треба
Питати у неба.
Питання одвічне
У вересні й січні:

Чого варта мить,
Що вічно летить?
Чого варті сни
Без смаку весни?


Рецензии