Берез ль

Сльотавий випав променад -
Кругом вода: і під, і  над...

Тріпоче вітер парасолю,
Жбурля в лице колючий дощ.
Але не стримать березоля
Таки не стримать березоля,
Ніяк не стримать березоля -
Він пульс весняний вулиць, площ.

Господарює в полі, в лісі,
З-під криги рястом вигляда.
Не забаряться дні тепліші,
Ось-ось настануть дні тепліші -
Бо ж кров пульсує молода!

Ще будуть зимні дні і ночі,
Сніги неждані і рясні,
Та пролісково спраглі очі,
Та пролісково спраглі очі
Вже віддані навік весні.


Рецензии