ПРО АБИРа

Якось грали ми в слова,
очманіла голова.

І з'явився раптом звір —
чудернацький той АБИР.

Що за очі,
як захоче, ними з їсть.
Ну а лапи:
не чотири — цілих шість.

Покрутивсь АБИР
та раптом засичав,
та такеє,
що ніхто не розібрав:

- НАШИМА, АВОД, ШАГРУ, ПАКРУ,
КВАБУ, я усіх на РОХПО враз зітру,
САКОВБА, ТАНФОН, ТАКЛІ, БУЗГАР, ГРЕНЯТИ —
вам ніколи не навчитися читати.

Засмутились ми,
а Дмитрик засміявся:
- Гей, АБИР, ти не до тих припхався.
Поки ти базікав, я надибав,
що ти зовсім не АБИР,
а просто РИБА.

Як почув АБИР про те, весь затрусився,
і в акваріумі швидко опинився.

Ми полегшено зітхнули, та овва:
залишились зачаровані слова.

От про що ми просимо вас щиро:
з них зніміть закляття від АБИРа.

Відповідь: “зачаровані” слова - машина, вода, груша, крупа, буква, порох, ковбаса, фонтан, літак, гарбуз, тигреня.

2003 рік


Рецензии
Прекрасно написано, Роман! И взрослым почитать будет полезно, голову поломать!

Михаил Гуськов   28.05.2011 20:05     Заявить о нарушении
Если головоломка окончательно не свихнет умишко, то пусть будет и для взрослых и для детей - только за. Спасибо за добрый отзыв. Удачи!

Роман Кудров   30.09.2012 14:45   Заявить о нарушении