Эбиемнен, йомшак куллары

БАЛА ЧАГЫМ    ИСКЭ ТОШКЭН САЕН ,
ТОЯМ ЭБИЕМНЕН, Ж,ЫЛЫ  КУЛЛАРЫН.
ЙОМШАК  ИТЕП  БЕЗНЕН, БАШТАН  СЫЙПАП ,
БИШЕКТЭ ЖЫРЛАП   ЙОКЛАТКАНЫН.
               
ТЭМЕН ТОЯМ ТАТЛЫ  КАЙНАР ЧЭЙНЕН,,
УЛЭННЭРЕ  БЕЛЭН ХУШЛАНГАН.
ЯН,А  ПЕШКЭН   ХУШ ИСЛЕ   ИПИНЕН,,
ТЭМЛЕ  ИСЛЭРЕ      ОНТЫЛМАГАН.

КУЛЛАРЫНА АЛЫП  СОЙГЭН ЧАГЫН ,
БАЛАКАЕМ  ДИЕП    ШАТЛЫКТАН.
БЕРЕНЧЕ АДЫМНЫ АТЛАТКАНЫН.
КОЙСЕСЛЭНГЭН ЧАКТА   ЮАТКАН.
               
Ж,ЭЙ КОНЕНДЭ КАЗ БЭБКЭСЕ САКЛАП ,
ЯШЕЛ ЧИРЭМНЭРДЭ УЙНАТЫП.
УСТЕРГЭН  БЕЗНЕ ЭШКЭ ОЙРЭТЕП.
ИЗГЕ  ТУГАН  ТЕЛДЭ  КОЙЛЭТЕП.

ЭБИ  КУЛЛАРЫНДА ТЕЗДЕ  ДИСБЕ ,
ТАУФЫЙК ТЕЛЭП УКЫП БИСМИЛЛА.
ОЙРЭТТЕ ГОМЕРДЭ  ХЭР БЕР ЭШНЕ ,
ШУЛ СУЗДЭН ОНЫТМЫЙ БАШЛАРГА.
               
ШУЛ ЧОРЛАРДАН КУПМЕ ЕЛЛАР УТТЕ ,
ОНЫТМЫЙБЫЗ НАЗЛЫ  КУЗЛЭРЕН.   
ГОМЕРЛЭРДЭ  КУПМЕ ЯРДЭМ ИТТЕ.
ЭБИЕМНЕН,    ИЗГЕ   СУЗЛЭРЕ.


Рецензии
Всегда с удовольствием читаю Ваши стихи. Они напоминают мне о родине и обо всём с ней связанном. Спасибо!

Лилия Еменгулова -Валиуллина   06.08.2011 19:43     Заявить о нарушении
Спасибо Лилия , за теплые слова .Я рад что мои стихи Вам понравились. Вам желаю творческих успехов, счастья и удачи во всех начинаниях. С теплом и уважением МАРС.

Ямалеев Марс   06.08.2011 20:37   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.