Эниемнен, куз карашы

ЭНИНЕН, КУЗ КАРАШЫННАН
Ж,ЫЛЫ АЛАМ КУН,ЕЛГЭ ,
АНЫН, ЯГЫМЛЫ КАРАШЫ
ОМЕТ БИРЭ ЯШЭРГЭ.
                “БАЛАКАЕМ,  Ж,АНЫМ МИНЕМ ,
                ХЭЛЛЭРЕН, НИЧЕК?”- ДИЕП ,
                СОРАГАН ЧАКТА ЭНИЕМ ,
                Ж,АННАРЫМ КИТЭ ЭРЕП.
ХЭР БЕР ЭШНЕ УЙЛАГАНДА ,
ОНЫТМАЙЧЫ  ХЭР   ЧАКТА ,
БАШЛАП ИЗГЕ БИСМИЛЛАДАН,
ОЙРЭТТЕН, СИН ЯШЬ ЧАКТАН.
                ОНЫТМАСКА УЗ МИЛЛЭТНЕ ,
                КАЙДА ТОРМЫШ ЙОРТСЭДЭ
                ОНЫТМАСКА КЕШЕЛЕКНЕ ,
                ЯЗМЫШ НИ КУРСЭТСЭДЭ.
ОЛЫЛАРНЫ ОЛЫ ИТЕП ,
КЫЕРСЫТМЫЙ ЯШЬЛЭРНЕ ,
ЧИТ БАЙЛЫККА  УРЕЛМИЧЭ
ОЙРЭТТЕН, СИН ЯШЭРГЭ.
                “ ТУГАННАРНЫ ТУГАН ИТЕП ,
                ДУСЛЫКНЫ ЯКЫН КУРЕП ,
                ТОРМЫШ ЮЛЛАРЫНДА БЕРГЭ ,
                КИРЭК”, ДИДЕ; ЯШЭРГЭ.
КАЙЧАГЫНДА ГОМЕРЛЭРДЭ ,
ЯЛГЫШ ЮЛДАН КИТКЭНДЭ ,
ЯРДЭМ КУЛЛАРЫН,НЫ СУЗДЫН,,
ОМЕТ БИРДЕН, ЯШЭРГЭ.
                ТОЯМ ЭНИНЕН, КАРАШЫН ,
                ЧИТ  Ж,ИРЛЭРДЭ ЙОРСЭМДЭ ,
                ЯЗМЫШ БИРГЭН СЫНАУЛАРЫН ,
                ТОРМЫШЛАРДА  КИЧКЭНДЭ.
ЭНИНЕН, ИЗГЕ СУЗЛЭРЕН ,
КАРАШЫН НАЗЛЫ КУЗЛЭРНЕН,,
ОНЫТМЫЙЧА ТОРМЫШТА ,
ГОМЕР КИЧЭМ ЯЗМЫШТА.


Рецензии