Биш йолдыз

   
Чилэбе – Самар   юлында   урнашкан   кунакхэнэ ,
Торле  утлар  белэн  балкып ,  чакыра   ял  итергэ.
Бар   юлчылар ,   ил   гизэрлэр ,  туктыйлар   хэл  ж,ыярга
Чулдэ    тапкан   кое  сыман ,   шатланышалар  барда.
Балкый   сыман    зэнгэр   куктэ ,   ж,имелдилэр   йолдызлар.
"Биш йолдызга»  ,   «биш йолдызга»   ашкыналар   юлчылар.
               
Тансыклы    ризык    татырга   ,   онди  серле  чэйхэнэ.
Ж,итез     кызлар   пешерэлэр ,   барсында ,   кап йоткына.
Татлы    баурсаклар   ,   ашлар ,  очпочмак ,  бар шашлыкта ,
Кун,елен,э    нэрсэ   ошый  ,  телен,не   йотырлыктай.
Балкый   сыман    зэнгэр   куктэ   ,   ж,имелдилэр     йолдызлар.
« Биш йолдызга»  ,   «биш йолдызга»    ашкыналар    юлчылар.

Биш     йолдызны   бар   юлчылар   ,  хич   кайчан  онытмыйлар.
Кунак   иткэн    хуж,аларга   рэхмэт   укып   мактыйлар.
Кунакхэнэ   юлчыларга    аяз  итэ   коннэрен ,
Дин,гездэге   маяк   кебек ,   юл  курсэтэ  тоннэрен.
Балкый    сыман    зэнгэр     куктэ   ,   ж,имелдилэр   йолдызлар.
« Биш йолдызга»  ,   «биш йолдызга»    ашкыналар   юлчылар.


Рецензии