Язмыш сынаулары
Кеше гомерендэ була вакыт , авырлыклар бирэ язмышлар.
Кайгы бэлэ бирэ , бирэ шатлык. Вакыйгалар купме тормышта!
Борчыласын, ясаган ялгышка , ваемсызлык очрап тормышта.
Туктап кала юлын, боролышта , ж,итди карамасан, язмышка.
Котмэгэндэ чыгара бэлэлэр , мэрхэмэтсез , кансыз бэндэлэр.
Мохим эшлэрен,э каршы тошеп , изге омтылуны , тошереп.
Шул чагында , булган кун,елен,дэ , шиклэнсэн, изге эшлэрен,нэн.
Югалтасын, мостэкиллеген,не ,курмисен бэхет гомерен,дэ.
Була вакыт сайлап ала торган , куп бэлэдэн бар тик бересен.
Кеше дэрэжсен югалтмасан, , язмыш сынауларын утерсен,.
Биргэн табигый сыйфат кешегэ: горурлык, намус хэм эдэплек ,
Мэрхэмэтлек биргэн иман белэн , мэхэббэт , игелек , шэфкэтьлек.
Кеше гомерендэ була вакыт , авырлыклар бирэ язмышлар.
Кайгы бэлэ бирэ , бирэ шатлык. Вакыйгалар купме тормышта!
Ходай шулай кешене «яраткан» кануннарын биргэн яшэргэ.
Ваемсыз яманлык , кемнэн чыккан? яманлыкка , ничек тузэргэ?
(20,08,2010)
Свидетельство о публикации №111022709415