Вдова

Холодний смуток знову в дім забрів,
Тремтливо руки опустивши до       
                подолу
Згадала сумно: - Він ось тут сидів,
Ще вчора, в хаті, біля столу.

Ще вчора все було: і посмішка крізь   
                вуса,
І дим кільцем повзучий по стіні –
Тепер самотня. Знову крає душу
Дерев’яна люлька на вікні.

Прокурену, ще теплу й сиротливу
Взяла до рук з надією чекання:
- А може він прийде, поправить вуса   
                сиві 
Крізь щем і біль від фронтової рани.

Та враз той скрип не змащених 
                дверей
У серце вдарив спогадом війни:
...Малий онука, будьонівку натягши 
                до  очей,
Влетів до хати, дідові надівши 
                ордени. 


Рецензии