Сердэш тау

 
   
 Борчылулар  чорнап алса  ,  язмыш сынау  китерсэ ,
 Тормыш   юлында   адашсам  , алда момкинлек бетсэ ,
 Ж,ан  дустыма   текэ тауга ,  килэм мин серлэшергэ ,
 Кочле кичерешне  ничек , уткэрергэ  гомердэ.

 Йорэк эрнегэн чакларда , тау башына утырып ,
 Уйга чумам ж,анны  тынлап , ялгышыма   аптырап. 
 Дулкынланып   куз яшьлэре ,  тама  битем  очыннан,
 Якыннарым мэн,ге ташлап ,  мине киткэн чагында.

 Тау ж,иленэ сойлим  серне , утырып кылганлыкка.
 Кояш  ж,ылылыгын  тоеп , кузлэр  ерак   офыкта.
 Тау башыннан ботен донья тоелэ бик кечкенэ ,
 Булган кайгы эйлэнсэ шул ,  кечкенэгэ   тизгенэ.

 Сердэш тауым кочен бирэ , алдагы коннэремэ.
 Ондэп ышанычка  мине , алга тормыш юлына.
 Йорэктэ булган хислэрне , салып   кун,ел   туренэ ,
 Ж,аннын  ж,ылысын ян,артып ,  омет биреп кулыма.

 Хэр кешенен,  кунелендэ ин,  турдэ  урыны бар.
 Шул урында  гомер буе ,  саклап  барган сере  бар.
 Узе   генэ  сердэш белэн ,  гизэ   гэж,эп     хислэрдэ.
 Улгэнче   чыгармый  серен ,  гурлэргэ кергэндэдэ.
                (02,10,09,)


Рецензии