Авылларым, елгаларым

       
      
Ике   авылым    урнашкан ,    елгалар    арасында. 
Биек   таунын,   артларыннан   ,  кояш   чыккан  ягында   
Эплэсэм     авылы   балкый  ,  Ык    елгасы   ярында .
Дим-Тамак   борынгы  авыл ,  Димескэй  буйларында.

Димескэй    ярлары   аша ,  ж,ил  исэ  салмак  кына . 
Аккан    сулары   кушыла  ,   йомшак   Ык  елгасына.
Тибрэлэ  ж,ем - ж,ем   дулкыннар  ,  елгалар  ярларына
Чайкала    яшел    уллэннэр ,   хуш   исле   яланнарда

Дим-Тамакнын,   ,   Эпсэлэмнен,     ямьле    Сабан  туйлары.
Эшчэн   батыр егетлэре   ,   сойкемле    кызкайлары.
Тозилэр    ян,а    ойлэрне ,  авылларнын,    яшьлэре.
Шау – гор  килэ   бала  чага   ,  горлэп тора  эшлэре   
 
Зэн,гэр   куллэр ,  кин,   яланнар  , сайрый   бездэ   тургайлар.
Сагындыра    читкэ    китсэн,  ,   эрэмэле   тугайлар.
Язлар   ж,иткэч   шомыртларнын,  ,  хуш  исле   чэчкэлэре.
Коз  аенда  курсэн,   иде ,   кып   кызыл   милэшлэрен.

Димескэйдэ   Дим-Тамак   ,   Ык   буенда    Эпсэлэм.
Ике    авыл   арасында ,   тугайда   яшел  чирэм.
Авылларнын,     арасында ,   дуслык    якты    юл    булсын.
Туган    ж,ирдэ     авылларым  ,   мэн,гелек  яшэп  торсын!
                (10.01.10г.)   


Рецензии