Кыр казларын озатам

 
               
               
 Киек кыр    казлары   кан,гылдашып ,
 Туган   як   белэн   саубулаша.
 Козге  куктэ   уктай   тезелешеп ,
 Ж,ылы   ж,эйлэр   белэн   хушлаша.
   Якты   куллэр   кала   ятим  булып.
   Тирэ  як  тынлыкка   кумелэ.
   Каш   остенэ куеп кулларымны,
   Карап   калам   уткэн   гомергэ.

 Киек казлар  киткэн юлы белэн ,
 Утеп бара  тормыш юллары.
 Ж,ылы язда   кайтыр  казлар. Белэм.
 Лэкин кайтмас  гомер  еллары.
   Куренэ кук карап торсам  бераз ,
   Сойгэн ярнын,  назлы карашы.
   Кул остендэ калды  тик кайтавыз ,
   Йэрэгемдэ тойган  сагышнын, .               

 Кайткан чакта язын туган якка ,
 Талмас микэн, казлар  канаты.
 Тезелешеп очкан юлларында ,
 Яртмэс микэн , уткэн    вакытны.
                (05,11,2010г)
 

               


Рецензии