Там де доля не вродила

Вітер буйний понад дахом
Вітер буйним чорним птахом
Пролетів над долею,
Долею-неволею.

Вітре, вітре, буйний , вітре,
Ти облетів луки і гори,
Чому землі моїй коханій,
Ти не приніс другої долі.

Сонце в небі палить жаром
Вітер буйний понад яром,
Пролітає наче смерч
Сонцю, небу всупереч.

В небі місяць, в небі зорі
І не пасмурно на дворі,
А вітер дощ несе
Поливає ним усе.

Вітре, вітре. То пусте
Тут давно вже не росте
Та я доля, що співає
Щастя мало хто зазнає.

Там де доля не вродила
Там де в душах нема миру
Там країна не цвістиме
Бо не буде в неї сили.


Рецензии